Dajobb.com

Job News | Admits | Results | Study Materials | Current Affairs

Arithmetic Ability MCQ SET II

Arithmetic Ability MCQ SET II

(1)3 years ago ‘X’s  age was double of ‘Y’s. Seven years hence, the sum of their united ages will be 83 year. The age of X today is

(a) 37

(b) 42

(c) 45

(d) 25

Show Answer
Answer: c

(2) Renu’s mother was three times a sold as Renu 5 yrago. After 5 yr, she will be twice as old as Renu. Renu’s present age, in years is

(a) 15

(b) 37

(b) 18

(d) 23

Show Answer
Answer: c

(3) The ratio of copper and zinc in brass is 13 : 7. How much zinc will be there in 100 kg of brass ?

(a) 26 kg

(b) 35 kg

(c) 40 kg

(d) 53 kg

Show Answer
Answer: b

(4) The length of a longest rod that can be placed in a room which is 12 m long, 9 m broad and 8 m high, is

(a) 18 m

(b) 17 m

(c) 25 m

(d) 22 m

Show Answer
Answer: b

(5) A sum of money invested at compounded interest amount in 3 yr to Rs. 2400 and in 4 yr to Rs. 2520 . The interest rate per annum is

(a) 5%

(b) 12%

(c) 21%

(d) 8%

Show Answer
Answer: a

(6) The volume of a cube is 512 cm3. Its surface area in sq cm is

(a) 484

(b) 354

(c) 384

(d) 546

Show Answer
Answer: c

(7) How may men will be required to plough 100 acres of land in 10 days, if 10 men require 8 days to plough 20 acres of land ?

(a) 50

(b) 30

(c) 40

(d) 60

Show Answer
Answer: c

(8) The average of 7 consecutive number is 20. The largest of these numbers is –

(a) 27

(b) 34

(c) 42

(d) 23

Show Answer
Answer: d

(9) A father is twice as  old as his son. 20 years back, he was twelve times as  old as his son. What are their present ages ?

(a) 44,22

(b) 26,14

(c) 34,18

(d) None of these

Show Answer
Answer: a

(10) The number 2784936 is divisible by which one of the following numbers ?

(a) 89

(b) 78

(c) 65

(d) 88

Show Answer
Answer: b




Updated: April 27, 2018 — 12:05 AM

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Dajobb.com © 2018
error: Content is protected !!