English Language Practice Set III

By | April 27, 2018

English Language Practice Set III

 

Directions: In the following questions some of the sentences have errors and some are correct. Find out which part of a sentence has an error. The number of that part is your answer. If a sentence is free from errors, then your answer is No error.

 

 

(1) Find out which part of a sentence has an error

 (a) He walked

(b) /No error

(c) /By foot.

(d)/Ten miles

Show Answer
Answer: b

(2) Find out which part of a sentence has an error

(a) He is good

(b) /No error

(c) /But his friend isn’t.

(d)/In mathematics

Show Answer
Answer: c

(3) Find out which part of a sentence has an error

(a) By noon

(b) /No error

(c) /Completely

(d)/The fog cleared

Show Answer
Answer: a

(4) Find out which part of a sentence has an error

(a) Ahmed has been watching

(b) /No error

(c) /Three times

(d)/The Oscar nominated film

Show Answer
Answer: d

(5) Find out which part of a sentence has an error

(a) The police

(b) / No error

(c) /On the charge of theft

(d)/Has arrested him

Show Answer
Answer: c

(6) Find out which part of a sentence has an error

(a) The period

(b) /No error

(c) /Was very significant in my life

(d)/Between1991 to 1995

Show Answer
Answer: c

(7) Find out which part of a sentence has an error

(a) Both me

(b) /No error

(c) /Went to a boarding school

(d)/And my sister

Show Answer
Answer: d

(8) Find out which part of a sentence has an error

(a) Time and tide

(b) /No error

(c) /For no man

(d)/Wait

Show Answer
Answer: c

(9) Find out which part of a sentence has an error

 (a) Christina’s friends

(b) /No error

(c) /Over the doctor’s

(d)/Preferred her remedies

Show Answer
Answer: b

(10) Find out which part of a sentence has an error

(a) Those who are in power

(b) /No error

(c) /Sufferings of the poor

(d)/Have to be sensitive

Show Answer
Answer: c

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.