English Language Practice Set IV

By | April 26, 2018

English Language Practice Set IV

 

Directions: In this section, you will find a number of sentences, parts of which are printed in bold. You may also find only a group of words which is bold. For each bold part, four words/phrases are listed below. Choose the word/phrase nearest in meaning to the bold part

(1)It was an astute move to sell the property at that stage.

(a) Inexplicable

(b)Dishonest

(c)Unwise

(d)Shrewd

Show Answer
Answer: d

(2)The five experiments gave disparate results.

(a) Different

(b)Strange

(c)Encouraging

(d)Similar

Show Answer
Answer: a

(3)The young girl appeared self-possessed in front of TV cameras.

(a) Extrovert

(b)Introvert

(c)Confident

(d)Shy

Show Answer
Answer: c

(4)The chairman conducted the meeting with aplomb.

(a) Authority

(b)Poise

(c) Annoyance

(d) Arrogance

Show Answer
Answer: b

(5)The officer gave a lucid explanation of the company’s course of action.

(a) Clear

(b)Long

(c)Unconvincing

(d)Vague

Show Answer
Answer: a

(6)We will carry out the enquirt as expeditiously as passible.

(a) Justifiably

(b)Timely

(c)Speedily

(d)Fairly

Show Answer
Answer: c

(7)The coach followed a devious course to its destination.

(a) Winding

(b)Straight

(c)Short-cut

(d)Difficult

Show Answer
Answer: a

(8)It would be impertinent to suggest that he was generally wrong.

(a) Impartial

(b)Rude

(c)Correct

(d)Fair

Show Answer
Answer: b

(9)We have witnessed an inexorable march of progress by the  organization.

(a) Sluggish

(b)Comprehensive

(c)Relentless

(d)Inexhaustible

Show Answer
Answer: c

(10)Our fates seemed intertwined.

(a) Linked

(b)Complex

(c)Destined

(d)Complicated

Show Answer
Answer: a

Also Check  SBI Clerk Numerical Ability Model Set I