General Awareness MCQ SET II

General Awareness MCQ SET II

(1)Which cells in our body have the least regenerative power?
(a) liver cells
(b) bone cells
(c) muscle cells
(d) brain cells

Show Answer
Answer: d

(2)A potato tuber has been cut into two halves. On the cut surface of one of the halves,what colour change will be noticed?
(a) from pink to blue-green
(b) from blue to pink
(c) from brown to orange-red
(d) from brown to blue-black
Show Answer
Answer: d

(3)How many valves does a human heart have?
(a) one
(b) two
(c) three
(d) four
Show Answer
Answer: b

(4)The cells which are responsible for the production of antibodies are
(a) platelest
(b) lymphocytes
(c) neutrophils
(d) red blood cells
Show Answer
Answer: b

(5)The source of the enzyme,diastase is
(a) pancreas
(b)liver
(c) stomach
(d) salivary gland
Show Answer
Answer: d

(6)Mycoplasma is associated with a disease that affects the organs of
(a) digestion
(b) reproduction
(c) excretion
(d) respiration
Show Answer
Answer: d

(7)Which one of the following has the highest value of specific heat?
(a) water
(b) lead
(c) copper
(d) glass
Show Answer
Answer: a

(8)The davice used for locating submerged objects under sea is
(a) maser
(b) laser
(c) radar
(d) sonar
Show Answer
Answer: d

(9)The metal whose electrical conductivity is more,is
(a) lead
(b) silver
(c) aluminium
(d) copper
Show Answer
Answer: b

(10)What happens to a liquid, when the vapour pressure equals the atmospheric pressure?
(a) the liquid evaporates
(b) no change
(c) the liquid boils
(d) the liquid cools
Show Answer
Answer: c