Dajobb.com

Job News | Admits | Results | Study Materials | Current Affairs

General Awareness SET VIII

General Awareness SET VIII

(1)The largest proven oil reserve of the world lies in

(a) Saudi Arabia

(b) Venezuela

(c) Iraq

(d)Iran

Show Answer
Answer: b

(2)The book ‘Gokhale,My Political Guru’ was written by

(a) M.K. Gandhi

(b) M.A. Jinnah

(c) C.R.Das

(d)Shaukat Ali

Show Answer
Answer: a

(3)Who amongst the following is the author of the book ‘Nane Sake’?

(a) Jhumpa Lahiri

(b) Vikram seth

(c) Shobha de

(d)Kiran desai

Show Answer
Answer: a

(4)National Science Day is observed on

(a) 28th February

(b) 5th January

(c) 2nd June

(d)14th March

Show Answer
Answer: a

(5)Which was the first National News Agency of free India ?

(a) The Free Press of India

(b) The Indian Review

(c) None of these

(d)The Associated Press of India

Show Answer
Answer: d

(6)The original name of ‘Mahabharata’ is

(a) Jai Samhita

(b) Kathasaritsagar

(c) Bharat Katha

(d)Rajtarangini

Show Answer
Answer: a

(7)Kudankulam Project is located in which state

(a) Tamil nadu

(b) Karnataka

(c) Kerala

(d)Telangana

Show Answer
Answer: a

(8)Who was the first black actor to win Oscar ?

(a) Wesley Snipes

(b) Eddie Murphy

(c) Morgan Freeman

(d)Sidney poitiers

Show Answer
Answer: d

(9)Which of the following is related to horticulture?

(a) Golden revolution

(b) Operation flood

(c) White revolution

(d)Green revolution

Show Answer
Answer: a

(10)Who fixes the REPO rate in India?

(a) IMF –International Monetary Fund

(b) RBI _Reserve Bank of India

(c) SEBI _Securities and Exchange Board of India

(d)WTO _World Trade Organization

Show Answer
Answer: b




Updated: April 27, 2018 — 12:04 AM

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Dajobb.com © 2018
error: Content is protected !!