General Intelligence Practice Set I

By | February 5, 2018

General Intelligence Practice Set I

 

(1)A ,is  the son of B, while B and C are sisters to one another .E is the mother of C. If D is the son of E, which of the following statements is correct ?

(a) B and D are brothers

(b)D is the cousin of A

(c)E is the brother of B

(d)D  is the maternal uncle of A

Show Answer
Answer: d

(2)From the given alternative words, select the word which cannot be formed using the letters of the given word:

CHRYSANTHEMUM

(a) MERCY

(b)MONTH

(c)TURN

(d)REAM

Show Answer
Answer: b

Directions (Question Nos.3)Select the missing number from the given responses.

(3)144        (132)      121

64           (?)        100

 (a) 90

(b)85

(c)80

(d)70

Show Answer
Answer: c

Directions: Select the related word/letter/figure/number from the given alternatives.

(4)Mechanic: Spanner:: Carpenter: ?

(a) Saw

(b)Furniture

(c)Wood

(d)Tree

Show Answer
Answer: a

(5)Fish: Gills:: Man:?

(a) Nose

(b)Lungs

(c)Eyes

(d)Ears

Show Answer
Answer: b

(6) Grain: Warehouse:: Water:?

 (a) River

(b)Canal

(c)Dam

(d)Drink

Show Answer
Answer: c

(7)AZBY:CXDW::HSIR 😕

(a) TGSH

(b)YBXC

(c)KPLO

(d)JQKP

Show Answer
Answer: d

(8)DMVE:?::HQZI: JSBK

(a) FNWG

(b)GOXG

(c)FOXG

(d)GOXF

Show Answer
Answer: c

(9)16:49::100: ?

(a) 169

(b)144

(c)121

(d)85

Show Answer
Answer: a

(10)15:220::25: ?

(a) 650

(b)625

(c)620

(d)600

Show Answer
Answer: c

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.