General Intelligence Practice Set III

By | April 26, 2018

General Intelligence Practice Set III

 

Directions: Choose the correct alternative from the given ones that will complete the series.

 

(1)NOOP,DEEF,STTU, ?

(a) ACCD

(b) XYYZ

(c) BEED

(d)HIJJ

Show Answer
Answer: b

(2)4,5,9,18,34, ?

(a) 49

(b) 43

(c) 59

(d)50

Show Answer
Answer: c

(3)1,2,10,37,101, ?

(a) 202

(b) 226

(c) 201

(d)225

Show Answer
Answer: b

(4)DEF,JIH,LMN ?

(a) RQP

(b) VTS

(c) OQR

(d)MNO

Show Answer
Answer: a

(5)Find the wrong number in the given series .

12, 23, 34, 45, 56, 64, 78

(a) 56

(b) 64

(c) 34

(d)45

Show Answer
Answer: b

(6)Latif is three times as old as his son. Eight years  ago, he was five times as old as his son then what is Latif’s present age ?

(a) 50 years

(b) 52 years

(c) 42 years

(d)48 years

Show Answer
Answer: d

(7)From the given alternatives, select the word which can be formed by using the letters of the given word ?

      EXAMINATION

(a) ANIMATION

(b)ANIMAL

(c) NATIONAL

(d)EXAMINER

Show Answer
Answer: a

(8)From the given alternatives, select the word which cannot be formed using the letters of the given word ?

  POSTMASTER

(a) TOASTER

(b) POSTER

(c) PAPER

(d)STOP

Show Answer
Answer: c

(9)A woman pointing to a photograph says, “This man’s son’s sister is my mother-in-law”. How is the woman’s husband related to the man in the photograph ?

(a) Son

(b) Grandson

(c) Nephew

(d)Son-in-law

Show Answer
Answer: b

(10)In a certain code, MENTION is written as LNEITNO .How is PATTERN written in that code ?

(a) APTAETNR

(b) APTTREN

(c) PTAENTR

(d)OTAETNR

Show Answer
Answer: d

(11)In a certain code, 15789 written as XTZAL and 2346 is written as NPSU. How is 23549 written in that code ?

Also Check  SBI Clerk Numerical Ability Model Set I

(a) PNTSL

(b) NPTUL

(c) NBTSL

(d)NPTSL

Show Answer
Answer: d