RAILWAY RRB MODEL SET – 17

RAILWAY RRB MODEL SET SEVENTEEN

Directions (Q. 1-3) : Find the odd figure.

(1)(a)Rapspeed

(b) Cashewnut

(c) Mustard

(d) Sesame

Show Answer
Answer: b

(2) (a)  13 : 44

(b) 7 : 26

(c) 10 : 35

(d) 8 : 30

Show Answer
Answer: d

(3) (a) Ruby

(b) sapphire

(c) Marble

(d) Amethyst

Show Answer
Answer: c

(4) In a certain code language , TWINKLE is written as SVHOJKD , then how would FILTERS be written

(a) EHKUDQR

(b) GDHIURM

(c) AMHTOUB

(D) CNYTELMX

Show Answer
Answer: a

(5) Deepak has a brother Anil. Deepak is the son of Prem. Vimal is Prem’s father. In terms of relationship , what is Anil of Vimal?

(a) Brother

(b) Son

(c) Grandson

(d) Grandfather

Show Answer
Answer: c

(6) B : D : : J : ?

(a) T

(b) V

(c) S

(d) A

Show Answer
Answer: a

(7) If REQUEST  is written as S2R52TU, then how will ACID be written?

(a) BDJE

(b) 1673

(C) IC26

(d) None of the above

Show Answer
Answer: c
d

(8) MAD : JXA : ; RUN : ?

(a) PHK

(b) ORK

(c) NBT

(d) MEW

Show Answer
Answer: b

(9) Find the odd nfigure.

(a) Bear

(b) Fox

(c) Kangaroo

(d) Yak

Show Answer
Answer: c

(10) A soap cake is of size 8 cm x 5 cm x 4 cm . The number of such soap cakes that can be packed in a box measuring 56 cm x 35 cm x 28 cm is

(a) 654

(b) 187

(c) 343

(d) 650

Show Answer
Answer: c

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.