Reasoning Ability MCQ SET I

Reasoning Ability MCQ SET I 

(1)BDFH:JLNP::RTVX:?
(a) YZAB
(b) ZBDF
(c) BDFZ
(d)BDFF

Show Answer
Answer: b

(2)400::20::484:?
(a) 23
(b) 22
(c) 21
(d)20
Show Answer
Answer: b

(3)4:32::7:?
(a) 49
(b) 88
(c) 343
(d) 98
Show Answer
Answer: d

(4)624:426::745:?
(a) 645
(b) 547
(c) 726
(d) 475
Show Answer
Answer: b

(5)Hunger : Food::Disease : ?
(a) water
(b) sickness
(c) medicine
(d)weakness
Show Answer
Answer: c

(6)Thin:Thick::Dwarf:?
(a) Long
(b) Broad
(c) Tall
(d) Short
Show Answer
Answer: c

(7)AN:BO::LY:?
(a) IV
(b) MZ
(c) JW
(d) MN
Show Answer
Answer: b

(8)ACE:HIL::MOQ:?
(a) SUW
(b) XVT
(c) TUX
(d)TVX
Show Answer
Answer: c

(9) 3,7,13,21,31,…..?
(a) 34
(b) 42
(c) 37
(d) 43
Show Answer
Answer: d

(10) 4,7,12,…?……., 28,39.
 (a) 15
(b) 19
(c) 21
(d) 23
Show Answer
Answer: b