RRB Group D Model Paper Set II

By | April 26, 2018

RRB Group D Model Paper Set II for Group D CBT Examination

RRB Group D Model Paper Set II is the second series of RRB Practice Set prepared to assist the job aspirants in their preparation.

 (1)Which one of the following states has a separate Constitution?

(a) Jammu & Kashmir

(b) Nagaland

(c) West Bengal

(d) (a) and (d)

Show Answer
Answer: a

(2) Which district in W.B. is famous for Silk Industry ?

(a) Bankura

(b) Nadia

(c) Murshidabad

(d) Medinipur

Show Answer
Answer: c

(3) Which river is a Tidal River ?

(a) Piyali

(b) Matla

(c) Keleghai

(d) Kalindi

Show Answer
Answer: b

(4) The first weekly paper published by the INC was :

(a) India

(b) Young India

(c) Indian People

(d) Voice of India

Show Answer
Answer: a

(5) Hindustan Republican Association was founded in the year :

(a) 1920

(b) 1924

(c) 1928

(d) 1930

Show Answer
Answer: b

(6) Sound travels fastest in

(a) Vacuum

(b) Water

(c) Air

(d) Iron

Show Answer
Answer: d

(7) The scientist who suggested that all acids contain oxygen was

(a) Willstatter

(b) Lavoisier

(c) Lewis

(d) Davy

Show Answer
Answer: b

(8) The element common to all acid is –

(a) Hydrogen

(b) Sulpher

(c) Oxygen

(d) Nitrogen

Show Answer
Answer: b

(9) Which form of phosphorus is used in safety metals ?

(a) Yellow phosphorus

(b) Red phosphorus

(c) White phosphorus

(d) Black phosphorus

Show Answer
Answer: b

(10) On chemicical analysis, a battle-cork is found to contain preliminary –

(a) Proteins

(b) Tannins

(c) Lipids

(d) Carbohydrates

Show Answer
Answer: d

One thought on “RRB Group D Model Paper Set II

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.