RRB Group D Model Paper Set I

RRB Group D Model Paper Set I for Practice

RRB Group D Model Paper Set I has been prepared to give an in hand practice exposure to the applied candidates about the pattern of the upcoming RRB Group D Computer Based Test (CBT). Practice through the set and get prepared for the exam.

(1)Which one of the following states has a separate Constitution?
(a) Jammu & Kashmir
(b) Nagaland
(c) West Bengal
(d) (a) and (d)

Show Answer
Answer: a
(2) Which district in W.B. is famous for Silk Industry ?
(a) Bankura
(b) Nadia
(c) Murshidabad
(d) Medinipur
Show Answer
Answer: c
(3) Which river is a Tidal River ?
(a) Piyali
(b) Matla
(c) Keleghai
(d) Kalindi
Show Answer
Answer: b
(4) The first weekly paper published by the INC was :
(a) India
(b) Young India
(c) Indian People
(d) Voice of India
Show Answer
Answer: a
(5) Hindustan Republican Association was founded in the year :
(a) 1920
(b) 1924
(c) 1928
(d) 1930
Show Answer
Answer: b
(6) Sound travels fastest in
(a) Vacuum
(b) Water
(c) Air
(d) Iron
Show Answer
Answer: d
(7) The scientist who suggested that all acids contain oxygen was
(a) Willstatter
(b) Lavoisier
(c) Lewis
(d) Davy
Show Answer
Answer: b
(8) The element common to all acid is –
(a) Hydrogen
(b) Sulpher
(c) Oxygen
(d) Nitrogen
Show Answer
Answer: b
(9) Which form of phosphorus is used in safety metals ?
(a) Yellow phosphorus
(b) Red phosphorus
(c) White phosphorus
(d) Black phosphorus
Show Answer
Answer: b
(10) On chemicical analysis, a battle-cork is found to contain preliminary –
(a) Proteins
(b) Tannins
(c) Lipids
(d) Carbohydrates
Show Answer
Answer: d