RRB GROUP D MODEL SET 14

RRB GROUP D MODEL SET 14

(1)Which of the following is also called white coal?

(a) Natual Gas

(b) Hydroelectricity

(c) Petroleum

(d) Uranium

Show Answer
Answer: b

(2) Ras Tanura oil refinery is situated in

(a) Saudi Arabia

(b) Kuwait

(c) Venezuela

(d) U.K

Show Answer
Answer: b

(3) Which one of the following countries occupies the first position among the coal producing countries of the world?

(a) Russia

(b) India

(c) U.S.A

(b) Bhutan

(d) China

Show Answer
Answer: c

(4) Which one of the following mammals produces ultrasonic sound waves?

(a) Lemur

(b) Hippopotamus

(c) Bat

(d) Gorilla

Show Answer
Answer: c

(5) The disease ‘Caries’ in animals is associated with –

(a) Stomach

(b) Teeth

(c) Intestine

(d) Pancreas

Show Answer
Answer: b

(6) Biggest eyes are found in

(a) Deer

(b) Cow

(c) Camel

(d) Horse

Show Answer
Answer: d

(7) Which one of the following fishes commonly known as “Electric Ray” ?

(a) Torpedo

(b) Raja

(c) Acipensor

(d) Chimacra

Show Answer
Answer: a

(8) Maximum number of stomata is found in

(a) Stems

(b) Flowers

(c) Roots

(d) Leaves

Show Answer
Answer: d

(9) The study of fungi is known as

(a) Polyonology

(b) Protozoology

(c) Phycology

(d) Mycology

Show Answer
Answer: d

(10) The time duration of 1 h 45 min is what % of a day

(a) 6.24

(b) 8.092

(c) 7.291

(d) 5.43

Show Answer
Answer: c

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.