RRB GROUP D MODEL SET 16

RRB GROUP D MODEL SET 16

(1)Which of the following crops needs topping and desuckering for good yield?

(a) Tobacco

(b) Coffee

(c) Barley

(d) Tea

Show Answer
Answer: a

(2) Son Bridge, the longest railway bridge in India, is situated in

(a) Punjab

(b) U.P.

(c) Bihar

(d) West Bengal

Show Answer
Answer: c

(3) Deepest mine in India is located at

(a) Jharia

(b) Kolar

(c) Raniganj

(d) Bellary

Show Answer
Answer: b

(4) If the President wishes to resign, to whom should be address the resignation?

(a) Vice President

(b) Prime Minister

(c) Home Minister

(d) Either (a) nor (c)

Show Answer
Answer: a

(5) The process of writing computer instructions in a programming language is known as

(a) Programming

(b) Processing

(c) Coding

(d) File

Show Answer
Answer: c

(6) The first law of motion supplies the definition of

(a) Momentum

(b) Force

(c) Mass

(d) Acceleration

Show Answer
Answer: b

(7) In statics we study the objects

(a) At rest

(b) With respect to some other objects

(c) In motion

(d) None of the above

Show Answer
Answer: a

(8) If a body is moving uniformly in a straight line the force on the body is

(a) Maximum

(b) Minimum

(c) Zero

(d) Average

Show Answer
Answer: c

(9) When a constant force is applied to a body , it will move with uniform

(a) Momentum

(b) Speed

(c) Acceleration

(d) Velocity

Show Answer
Answer: d

(10) In a certain language ‘DOG’ is written as ‘WTL’ . How will ‘CAT’ be written?

(a) XTU

(b) NSY

(c) XGZ

(D) XNE

Show Answer
Answer: c

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.