RRB GROUP D MODEL SET No. 9

RRB GROUP D MODEL SET IX

(1)If in a code, MIND becomes KGLB and ARGUE becomes YPESC, then what will DIAGRAM be in that code?

(a) BGYPYEK

(b) BGYEPYK

(c) LKBGYPK

(d) GLPEYKB

Show Answer
Answer: b

(2) Professor : Lecture : : Doctor : ?

(a) Disease

(b) Patient

(c) Treatment

(d) Hospital

Show Answer
Answer: c

(3) 6 : 222 : : 7 : ?

(a) 350

(b) 320

(c) 146

(d) 460

Show Answer
Answer: a

(4) Window : Curtain : : ? : ?

(a) Book : Jacket

(b) Door : Frame

(c) Casing : Wire

(d) CPU : Cabinet

Show Answer
Answer: d

Directions (Q 5-7) : Find the odd number / letters.

(5)(a)Knife

(b) Dagger

(c) Hammer

(d) Sword

Show Answer
Answer: c

(6) (a) 16 – 61

(b) 13 – 31

(c) 71 – 88

(d) 45 – 54

Show Answer
Answer: c

(7) (a) 87

(b) 131

(c) 57

(d) 133

Show Answer
Answer: b

(8) The incomes of A and B are in the ratio 2 : 3 and their expenditures are in the ratio 1 : 2 . If each saves Rs. 24000, find A’s income.

(a) Rs. 37000

(b) Rs. 48000

(c) Rs. 24000

(d) Rs. 65000

Show Answer
Answer: b

(9) A sum of Rs. 1600 gives a simple interest of Rs. 252 in 2 yr and 3 months. The rate of interest per annum is

(a) 10%

(b) 6.4%

(c) 7%

(d) 6.8%

Show Answer
Answer: c

(10) A sum of Rs. 1600 gives a simple interest of Rs. 252 in 2 yr and 3 months. The rate of interest per annum is

(a) 5%

(b) 6.4%

(c) 7%

(d) 2.8%

Show Answer
Answer: d

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.