RRB Group D Model Set VI

By | April 26, 2018

RRB Group D Model Set VI

Directions : Find the Odd Number / Figure.

(1)15 x 15,55 x 5,25 x 9, 5 x 45

(a) 15 x 15

(b) 55 x 5

(c) 25 x 9

(d) 5 x 45

Show Answer
Answer: b

(2) 5 , 10 , 17 , 24 , 37

(a) 37

(b) 5

(c) 17

(d) 24

Show Answer
Answer: d

(3) (a) Forest

(b) Woods

(c) Animals

(d) Jungle

Show Answer
Answer: c

(4) (a) ZACEG

(b) HJLNP

(c) VXZBD

(d) OQSUW

Show Answer
Answer: a

(5) 2 , 6 , 18 , 54 , ?

(a) 134

(b) 87

(c) 162

(d) 210

Show Answer
Answer: c

(6)

7       4       5

8        7      6

3        3      ?

29       19     31

(a)  7

(b)  5

(c) 10

(d)  8

Show Answer
Answer: b

(7)

50      18      32

72     30      42

29       ?      14

(a) 25

(b) 18

(c)  23

(d) 15

Show Answer
Answer: d

(8) A father is now three times as old as his son. Five years back, he was four times as old as his son. The age of the son is ..…

(a) 7 yr

(b) 15 yr

(c) 10 yr

(d) 9 yr

Show Answer
Answer: b

(9) If Raman is to the South of Shyam and Mohan is to the East of Shyam, in which direction is Raman with respect to Mohan ?

(a) North – West

(b) North – east

(c) South – West

(d) South – East

Show Answer
Answer: c

(10) A is father of C and D is son of B. E is brother of A. If C is sister of D , How is B related to E ?

(a) Sister-in-law

(b) Husband

(c) Daughter

(d) Brother-in-law

Show Answer
Answer: a

One thought on “RRB Group D Model Set VI

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.