RRB Group D MODEL SET VII

RRB Group D MODEL SET VII

Choose the Correct Option

If 10% of m is the same as 20% of n, then m : n equal to

(a)2 : 3

(b) 2 : 1

(c) 1 : 30

(d) 1 : 10

Show Answer
Answer: c

(2) Which among the following is the largest four digit number that is divisible by 88 ?

(a) 9988

(b) 8976

(c) 9944

(d) 7777

Show Answer
Answer: c

(3) If a price of a book is first decreased by 25% and then increased by 20%, the net change in the price of the book will be

(a) 6 % decrease

(b) No change

(c) 5 % increase

(d) 10 % decrease

Show Answer
Answer: d

(4) The compound interest on a sum for 2 yr is Rs. 832 and the simple interest on the same sum at the same rate for the same period is Rs. 800. What is the rate of interest ?

(a) 8%

(b) 12%

(c) 7%

(d) 10%

Show Answer
Answer: a

(5) What is the number of prime factors 30030 ?

(a) Two

(b) Seven

(c) Six

(d) Ten

Show Answer
Answer: c

(6) The average weight of A, B and C is 45 kg. If the average weight of A and B be 40 kg and that of B and C 43 kg, then the weight of B is

(a) 32 kg

(b) 17 kg

(c) 26 kg

(d) 28 kg

Show Answer
Answer: c

(7) On simplification 3034 – (1002 / 20.04) is equal to

(a) 4561

(b) 7329

(c) 2984

(d) 1643

Show Answer
Answer: c

(8) What number must be added to each of 4, 10, 12, 24, so that the resulting numbers are in proportion ?

(a) 12

(b) 6

(c) 1

(d) 4

Show Answer
Answer: d

(9) What is the HCF of 3.0, 1.2 and 0.06 ?

(a) 0.6

(b) 5.03

(c) 0.06

(d) 2.12

Show Answer
Answer: c

(10) 76 ladies complete a job in 33 days. Due to some reason some ladies did not join the work and therefore it was completed in 44 days. The number of ladies who did not report for the work is

(a) 19

(b) 14

(c) 23

(d) 34

Show Answer
Answer: a

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.