RRB Group D Practice Set – Eighteen

RRB PRACTICE Model Set Eighteen

(1) The Queen’s Proclamation was read in India on —- 1858.

(a) 1875

(b) 1934

(c) 1920

(d) 1885

Show Answer
Answer: d

(2) The Fourteen Points of President Wilson of U.S.A. were formulated I the year

(a) 1930

(b) 1910

(c) 1918

(d) 1908

Show Answer
Answer: c

(3) Chamberlain was succeeded by —- as secretary of State?

(a) Morley

(b) Salisbury

(c) Minto

(d) Montague

Show Answer
Answer: d

(4) Who was the chairman of the Drafting Committee if the Constitution?

(a) J.B.Kripalani

(b) B.R.Ambedkar

(c) Rajendra Prasad

(d) J.L. Nehru

Show Answer
Answer: b

(5) Who among the following communists of India played a notable role in the World Communist Movement?

(a) M.N. Roy

(b) A.K. Gopalan

(c) E.M.S. Namboodiripad

(d) S.A. Dange

Show Answer
Answer: a

(6) Who said “ Economics is the Science of Wealth” ?

(a) Keynes

(b) Newton

(c) Adam Smith

(d) Robbin

Show Answer
Answer: c

(7) How many numbers are nominated by the president in the Rajya Sabha?

(a) 10

(b) 12

(c) 8

(d) 5

Show Answer
Answer: b

(8) Which State of India has highest literacy rate as per census 2011?

(a) Tripura

(b) Goa

(c) Mizoram

(d) Kerala

Show Answer
Answer: d

(9) 0.5, 0.55, 0.65, 0.8 ?

(a) 0.76

(b) 2

(c) 1

(d) 0.10

Show Answer
Answer: c

(10) ABD, DGK, HMS, MTB, SBL, ?

(A) GFY

(b) VEJ

(c) AJR

(d) ZKW

Show Answer
Answer: d

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.