WB Excise SI Model Practice Set IV

WB Excise SI Model Practice Set IV

Directions (Q. 1-3) : Find out if there is any error.

(1)How does he earn money (a) / is more important than (b) / how much he earns .(c) / No error (d)

Show Answer
Answer: a

(2) He only is responsible (a) / for the suffering cause (b) / to the whole family (c) / No error (d)

Show Answer
Answer: a

(3) I have seen (a) / as bad even worse (b) / behavior at public rallies (c) / No error (d)

Show Answer
Answer: b

Directions (Q. 4-6) : Fill in the blanks.

(4) The photographs in the papers bore no —— at all to the original.

(a) Comparison

(b) Identity

(c) Resemblance

(d) Nearness

Show Answer
Answer: c

(5) I have told you that —– but still you have not done it right.

(a) regularly

(b) again

(c) always

(d) repeatedly

Show Answer
Answer: d

(6) He may not come, but we will get ready in case he —– .

(a) may

(b) does

(c) will

(d) shall

Show Answer
Answer: b

Directions (Q. 7-9) : Choose the correct alternatives which best express the meaning.

(7)To feather one’s nest.

(a) in high spirits

(b) derive personal benefits

(c) complain

(d) make a nest

Show Answer
Answer: b

(8) Government by old men

(a) gerontocracy

(b) aristocracy

(c) nobility

(d) plutocracy

Show Answer
Answer: a

(9) A good Samaritan

(a) an obedient person

(b) a religious person

(c) a charitable person

(d) a good citizen

Show Answer
Answer: c

(10) Who discovers the solar system?

(a) Aryabhatta

(b) Newton

(c) Copernicus

(d) Kepler

Show Answer
Answer: c

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.