WB Excise SI Model Test Paper Set II

By | April 26, 2018

Directions : Choose the one which can be substituted for the given words / Sentences.

(11) An expression of mild disapproval.

(a) Impertinence

(b) Reproof

(c) Warning

(d) Denigration

Show Answer
Answer: b

(12) A school boy who cuts classes frequently is a

(a) Truant

(b) Sycophant

(c) Martinet

(d) Defeatist

Show Answer
Answer: a

(13) Murder of a King

(a) Matricide

(b) Infanticide

(c) Genocide

(d) Regicide

Show Answer
Answer: d

(14) One who doesn’t care for art

(a) Barbarian

(b) Philistine

(c) Primitive

(d) Illiterate

Show Answer
Answer: b

(15) Pertaining to cattle

(a) Feline

(b) canine

(c) Bovine

(d) Verminous

Show Answer
Answer: c

Directions : Find out which part of sentence has an error. If a sentence is free form errors, corresponding to (d).

(16) He is going everyday (a) / for a morning walk (b) / with his friends and neighbors. (c) / No error (d)

Show Answer
Answer: c

(17) twice twelve (a) / makes (b) / twenty four. (c) / No error (d)

Show Answer
Answer: b

(18) You must (a) / remember me (b) / to post this letter. (c / No error (d)

Show Answer
Answer: b

(19) The students were (a) / a waiting for (b) / the arrival of the chief guest. (c) / No error (d)

Show Answer
Answer: b

(20) The school is 9a) / within hundred years (b) / from the church. (c) / No error (d)

Show Answer
Answer: b

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.