WB Excise SI Model Practice Set III

WB Excise SI Model Practice Set III

(1)The Meerut Conspiracy case was started in

(a) 1929

(b) 1932

(c) 1941

(d) 1952

Show Answer
Answer: a

(2) When was Ganga Water Treat signed between

India and Bangladesh ?

(a) 1994

(b) 1996

(c) 1998

(d) 2000

Show Answer
Answer: b

(3) Where the Azad Hind Fauj was First

established?

(a) Tokyo

(b) Singapore

(c) Bangkok

(d) Rangoon

Show Answer
Answer: b

(4) India’s third research centre at Antartika is

named as

(a) Bharati

(b) Aksh

(c) Hind

(d) Indraprastha

Show Answer
Answer: a

(5) Akbar’s mausoleum is situated at-

(a) Agra

(b) New Delhi

(c) Rajasthan

(d) Sikandra

Show Answer
Answer: d

(6) The Capital for unified Vietnam is-

(a) Phonom Penh

(b) Saigon

(c) Hanoi

(d) Ho-chi-Minh

Show Answer
Answer: c

(7) The most important ore of aluminium is

(a) magnetite

(b) haematite

(c) monazite

(d) bauxite

Show Answer
Answer: d

(8) Seed will not germinate if there is no

__________.

(a) water

(b) soil

(c) light

(d) heat

Show Answer
Answer: a

(9) Simla Conference was held in

(a) 1945

(b) 1948

(c) 1950

(d) 1955

Show Answer
Answer: a

(10) Total Number of bone found in child—

(a) 206

(b) 228

(c) 300

(d) 318

Show Answer
Answer: c

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.