WB EXCISE SI MODEL Set Six

WB Excise SI MODEL SET SIX

Directions (Q. 1-3) : choose the one which express the best meaning.

(1)Hiatus

(a) Gap

(b) Obscure

(c) Atrocious

(d) Caprice

Show Answer
Answer: a

(2) Candour

(a) Freedom

(b) Enthusiasm

(c) Openness

(d) Intimacy

Show Answer
Answer: c

(3) Insidious

(a) Ugly

(b) Secret

(c) Livid

(d) Tired

Show Answer
Answer: b

(4) My father keeps all his —- papers in a lock and key.

(a) useful

(b) required

(c) confidential

(d) necessary

Show Answer
Answer: c

(5) This article tries to —— us with problems of poor nations so that we help them more effectively.

(a) enable

(b) acquaint

(c) allow

(d) convince

Show Answer
Answer: b

(6) There are ——– views on the issue of giving bonus to the employees.

(a) adverse

(b) independent

(c) modest

(d) divergent

Show Answer
Answer: d

Directions (Q. 7-8) : Choose the correst opposite word.

(7) Cadaverous

(a) Obese

(b) Inquisitive

(c) Skilful

(d) Lucid

Show Answer
Answer: a

(8) Remorse

(a) Satisfaction

(b) Pride

(c) Happiness

(d) Excitement

Show Answer
Answer: c

(9) The difference between a discount of 40% on Rs. 500 and two successive discounts of 36% , 4% on the same amount is

(a) Rs. 5.46

(b) Rs. 3

(c) Rs. 8.9

(d) Rs. 7.20

Show Answer
Answer: d

(10) The ratio between two numbers is 2 ; 3 . If each number is increased by 4, the ratio between them becomes 5 : 7 . The difference between the numbers is

(a) 8

(b) 13

(c) 5

(d) 18

Show Answer
Answer: a

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.