General Intelligence Practice Set II

By | April 26, 2018

General Intelligence Practice Set II

 

Directions: In the following Nine questions ,select the related word/letters/number form the given alternatives.

(1)Optimist: Cheerful:: Pessimist : ?

(a) Mean

(b) Gloomy

(c) Helpful

(d)Petty

Show Answer
Answer: c

(2)GHJM:QRTW:: CDFI:?

(a) MNPS

(b) NOPR

(c) GHIJ

(d)XYZQ

Show Answer
Answer: a

(3)CIQY :DJRZ::AGOW: ?

(a) BHPX

(b) BJPX

(c) BJRZ

(d)BHPU

Show Answer
Answer: a

(4)CAFD:IGLJ::OMRP: ?

(a) USXV

(b) ZYXW

(c) PONM

(d)UTSR

Show Answer
Answer: a

(5)8:64::27 : ?

(a) 81

(b) 64

(c) 125

(d)212

Show Answer
Answer: c

(6)4:20::6: ?

(a) 12

(b) 36

(c) 42

(d)8

Show Answer
Answer: c

(7)27:9::64: ?

(a) 12

(b) 8

(c) 20

(d)16

Show Answer
Answer: d

(8)Yard:Inch: :Quart: ?

(a) Ounce

(b) Gallon

(c) Liquid

(d)Milk

Show Answer
Answer: a

(9)Pesticide:Crop: :Antiseptic : ?

(a) Clothing

(b)Wound

(c) Bleeding

(d)Bandage

Show Answer
Answer: b

Directions: In the following questions, find the odd word/letters/number pair from the given alternatives.

(10) (a)Fin

(b) Wing

(c) Rudder

(d)Beak

Show Answer
Answer: d

(11) (a)PNTO

(b) AKWE

(c) JHMX

(d)LCUF

Show Answer
Answer: c

(12) (a)24, 44

(b) 28, 82

(c) 36, 63

(d)99, 99

Show Answer
Answer: d

(13) (a)YXTU

(b) CBUV

(c) IJSO

(d)RQOP

Show Answer
Answer: c

(14) (a)112, 95

(b) 84, 67

(c) 167, 150

(d)79, 63

Show Answer
Answer: d

(15) (a) Circle

(b) Sphere

(c) Triangle

(d)Square

Show Answer
Answer: b

(16)Which number is wrong in the given series?

225, 169, 144, 100, 64, 48

(a) 144

(b) 225

(c) 48

(d)64

Show Answer
Answer: c

(17)Which will appear fourth in the dictionary?

(a) Density

(b) Degrade

(c) Determination

(d)Deterioration

Show Answer
Answer: c

Directions: In the following questions, which one set of letters when sequentially placed at the gaps in the given letter series shall complete it ?

(18)bb-aab-caab-ca-

(a) bcab

(b) abbc

(c) acab

(d)cbba

Show Answer
Answer: d

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.