RRB GROUP D MODEL SET 13

RRB Group D Model Set 13

Directions (Q. 1-3) : Choose the correct alternatives.

(1)3, 6, 18 , 72 , ……….?

(a) 250

(b) 165

(c) 360

(d) 430

Show Answer
Answer: c

(2) 6, 11, 21, 36, 56, ……..?

(a) 51

(b) 43

(c) 81

(d) 111

Show Answer
Answer: c

(3) 5, 9, 17, 29, 45, ……?

(a) 85

(b) 65

(c) 47

(d) 77

Show Answer
Answer: b

Directions (Q. 4 – 6 ) : Choose the odd one.

(4) (a) Brother

(b) Cousin

(c) Niece

(d) Uncle

Show Answer
Answer: a

(5) (a) Lung

(b) Heart

(c) Eye

(d) Ear

Show Answer
Answer: b

(6) (a) Quilt

(b) Pillow

(c) Cot

(d) Blanket

Show Answer
Answer: c

(7) In a certain code language “MONKEY” is written as “JVZJD” . How will “FRIEND” be written in that code?

(a) FUSTC

(b) MEHDG

(c) QDFHS

(d) OANRE

Show Answer
Answer: c

(8) The ratio between the ages of A and B four years ago was 5 : 6 . If the total of their ages at present 52 yr. What is the ratio of their present ages?

(a) 6 : 7

(b) 5 : 8

(c) 2 : 5

(d) 8 : 4

Show Answer
Answer: a

(9) Mr X bought a music system with 20% discount on the labeled price. Had he bought it with 25% discount, he would have saved Rs. 500. At what price did he buy the music system?

(a) Rs. 6700

(b) Rs. 8000

(c) Rs. 9000

(d) Rs. 7500

Show Answer
Answer: b

(10) The average ages of four brothers is 12 yr. If the gae of their mother is also included. The average is increased by 5 yr. The age of mother (in yr) is –

(a) 45 yr

(b) 32 yr

(c) 37 yr

(d) 29 yr

Show Answer
Answer: c

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.